mandag 27. september 2010

God og lun Bulgogi med karristekt ananas:

Dette trenger du:
800 g løvbiff
1 pakke haricots verts
6 dl jasminris
ananas
1 ts karri

Marinade:
4 hvitløksbåter
1,5 dl soya (gjerne japansk)
evt 2 ss sesamfrø
1 ts sambal oelek
olivenolje eller rapsolje
nymalt sort pepper

Slik går du frem:
1. Skjær eller klipp løvbiffen i biter eller strimler. La tine litt og skjær evt
bønnene i to.
2. Marinade: Skrell og finhakk hvitløk. Bland med soya, evt sesamfrø,
sambal oelek, 1 krm sort pepper og 1/2 dl olje i en plastikkpose eller
bolle. Legg kjøttet i marinaden og la det trekke mens risen koker eller
gjerne i litt lengre tid.
3. Kok risen som anvist på pakken.
4. Skjær ananas i biter. Strø karrien over og stek ananas i 1 ss olje, ca 1
minutt på hver side. Legg det til side.
5. Varm opp 1 ss olje i en panne, evt wok. Ta kjøttet opp fra marinaden
og stek det i ca 2 min. Tilsett bønner, rør og la steke i noen minutter,
sammen med resten av marinaden. Spe evt med vann.

Server ris, ananas og bønnene sammen. Har du mango chutney i huset,
er dette også godt til.

Terningkast: 4. oscar likte ikke dette pga for kraftig smak. Kunne lett bli fort salt. Elers veldig godt. Veldig mektig så denne retten var nok til oss i nesten 3 dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar