tirsdag 28. september 2010

Frikassé på 1-2-3:

Dette trenger du:
kyllingfilet
5 stk gulrøtter
1 liten sellerirot
2 persillerøtter
1 lite blomkålhode
1 pk sukkererter
1 1/4 liter vann
4-5 terninger hønsebuljong
4 ss maisenna
1 beger matfløte
1/2 sitron, presset
Evt litt estragon el dill, etter ønske

Tilbehør:
Ca 1 kg potet

Slik gjør du:
1. Sett poteter over til koking. Skjær kyllingfilet i tykke strimler. Kok opp
vann og buljongterninger i en stor, vid kjele. Skrap/rens røttene og
skjær dem i staver som legges i buljongen. Fordel kyllingfilet oppå,
og blomkål skåret i buketter. Splitt og rens purre, skjær den i skiver
som legges i kjelen. La småkoke i ca 10 minutter, tilsett sukkererter
helt mot slutten av koketiden.
2. Rør maisenna ut i fløte, til en klumpfri jevning. Rør inn litt av den
kokvarme kraften, rør så jevningen inn i frikaséen. La sausen tykne
under forsiktig omrøring, til den begynner å koke. Trekk kjelen fra
varmen og rør inn sitron og eventuelt litt hakket estragon eller dill.
3. Hell grønnsaker og kyllingfilet i et stort fat, hell sausen over. Eller
server direkte fra grytene.

Terningkast 6. Oscar forsynte seg to ganger og ropte ut gjennom vindu til Helge når han kom for sent til middag at vi spiste kjempegod!! mat. Oscar spiste til og med 2 poteter for å kunne knuse i sausen (det har han aldri gjort før, som regel ligger potetene igjen) Mer enn nok for 2 dager.
Anbefales med estragon. Jeg hadde i ca 1ss tørket estragon på slutten og det satte prikken over i-en :)

1 kommentar:

  1. ÅÅ, dette hørtes deilig ut! Må prøves for frikasse er jo skikkelig godt. Artig å lese og bli inspirert av dine middagsblogger :)

    SvarSlett