onsdag 1. september 2010

Dagens middag fra Middagshjelpen

Idag skulle vi forsøke noe som jeg har gledet meg til, men også var fryktelig spent på:

"Lasagne med røkelaks, spinat og parmesan"

 Dette trenger du:
7-800 g laksefilet (helst røkelaks)
2 fedd hvitløk
1+1+1 ss smør, til
(spinatblandning+saus+smøring av form)
250 g (1 pose) spinat
4 ss hvetemel
4+ dl melk (ev 1 dl til,
se an tykkelsen på sausen)
1 dl kremfløte (denne "glemte" jeg - heller litt mer lettmelk)
½ boks crème fraîche
1 bunt fersk timian
ca 18 lasagneplater: 500 g
50-100 g parmesan
ev litt muskatnøtt
(ca 1 krm)
1+1 ts salt
1+1 krm hvitt eller sort
pepper.

Salat:
1 boks med tomater
1 trippelsalat
1/2 boks valnøtter
Litt olivenolje eller
balsamico

Slik gjør du:
Sett ovnen på 200 grader.
1. Skrell og finhakk hvitløk, skyll spinat, skjær laksefileten i ca 2
cm store biter (fjern skinnet først hvis det er noe). Riv parmesan
og legg i en bolle til.
2. Surr hvitløken blank i en stekepanne med litt smør (dette går fort,
ikke brenn den) tilsett spinat, litt om litt, (det virker som det er
mye spinat, men det er mye væske i den som fordamper). Fres til
all væske er fordampet. Tilsett salt og evt litt muskatnøtt.
3. Smelt litt smør i en kasserolle, tilsett mel og spe med melk. La
koke litt før du tilsetter crème fraîche. Smak til med 1 ts salt og
1 krm pepper. Tilsett timian (spar litt til servering).
4. Ta frem en ildfast form, smør med litt smør. Fordel litt saus på
bunnen. Fortsett lagvis med laks, spinat og avslutt med lasagneplater
og saus. Strø over parmesan og evt noen klatter smør. Sett
i ovn på midterste rille i ca 30 minutter til lasagnen er gylden.
Strø over litt timian innen servering. Skyll og del salat og tomater
grovt, legg i en bolle, hell over litt olivenolje eller balsamico, smak
til med salt og pepper. Dryss over valnøttene.
Server lasagnen med salat og brød

Terningkast 6. Oscar spurte om påfyll og slukte maten. Dette var sterke og gode smaker som passet sammen. Også pluss for at retten ble såpass fyldig at den kan holde til 2 dager så imorgen slipper vi å gjøre annet enn å varme oppdagens middag :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar