torsdag 23. september 2010

Fyldig kalkunpanne og råkostsalat med sitrondressing

Dette trenger du:
Serveres med bulgur, ris eller quinoa
1 kalkunfilet
1 liten squash
1 rød løk
1 gul eller rød paprika
7 tørkede aprikoser (eller rosin)
1 boks sorte bønner (ca 400 g)
500 g knuste tomater
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
olje eller smør til stekning
salt og pepper

Råkostsalat:
1-2 gulrøtter
2 rødbeter
1 eple
1/2 sitron
1/2 pose ristede solsikkefrø eller pinjekjerner

Slik gjør du:
1. Begynn med råkostsalaten: Grovriv 1-2 gulrøtter, 2 rødbeter og 1
eple. Bland inn 1-2 ss ferskpresset sitronsaft. Strø over ½ pose ristede
solsikkefrø eller pinjekjerner.
2. Kok ris, bulgur eller quinoa som anvist på pakken.
3. Kalkunpanne: Skjær grønnsaker og kalkun i like store biter.
Skjær aprikos i strimler.
4. Varm 1 ts olivenolje i en stor panne og brun kalkunstrimlene slik at
de får fin farge på alle sider. Legg til side.
5. Brun grønnsakene lett og legg deretter kalkunen tilbake i pannen.
Tilsett aprikoser, krydder og hell i tomatene. La det surre i 5-6
minutter. Smak til med spisskummen, koriander, salt og pepper.
Server med valgfritt gryn eller ris.

Terningkast 5 Helge og jeg likte retten veldig godt. det var mer enn nok mat til neste dag også. Minus for at det ble litt for fremmed smak for Oscar, men han likte kalkunen og cous cousen som vi serverte vedsidenav. Salaten likte hna også godt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar