søndag 23. januar 2011

Falafel med pita og rømmedressing


Ingredienser:
2 bokser kikerter
2 vårløk
4 fedd hvitløk (2 til dressing og 2 i falafel)
4 ss hakket persille
4 ss hakket koriander
5 pitabrød
hjertesalat
4 tomater
rødløk
agurk
1 boks rømme
litt hakket persille til dressingen
litt hakket koriander til dressingen
litt paprikapulver til dressingen
olje
bakepulver
salt og pepper
chilipulver
spisscummin
korianderfrø

Slik gjør du:
Skyll kikertene  i varmt vann og la de renne godt av seg. I mellomtiden freser du vårløk, hvitløk, chilipulver(1/2ts9, spisscummin (2ss), korianderfrø(1/2ts) og litt olje.
Ha så vårkløk, hvitløk, krydder og kikerter i en foodprosessor. Kjør sammen til en jevn masse.
Mot slutten har du i de hakkete urtene og bakepulver. Smak til med salt og pepper
Lag små kuler (ping pong baller), klem de litt flate og stek i varm olje i en dyp stekepanne i ca 3 min på hver side. Det er veldig viktig at oljen er varm nok eller smuldrer de opp under steking.
Server med varme pitabrød fylt med salat, falafel og rømmedressing.

Terningkast: 4 (6 for smak, men trekker ned pga dette var vanskelig å lage. Ble for sterkt for Oscar)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar