lørdag 11. september 2010

Crispy svin med lun nudelsalat

Dette trenger du:
ca 800 g svinefilet
1 dl brødrasp
1 fedd knust hvitløk
salt og pepper
litt smør til steking
1 pose nudler
1 agurk, i tynne strimler
2 gulrøtter, i tynne strimler
1 pose/bunt reddiker, i tynne strimler
1/2 potte frisk koriander
1-3 ss sesamfrø, ristet gylne i panne

Dressing:
3 ss fish sauce
2+2 ss soyasaus
1/2 ts finhakket rød chili
2-3 ts demerarasukker eller
lys honning
saft av 1 lime
evt 1 ss sesamolje
(Kan utelates)

Slik gjør du:
1. Kok nudlene et par minutter (etter anvisning på pakken),
hell av vannet. La stå.
2. Rist sesamfrøn i en varm tørr panne (dette er gjort på noen få
strakser, så ikke brenn sesamfrøene).
3. Bland sammen ingrediensene til dressingen, smak deg fram.
4. Skyll og skjær agurk, reddik og gulrot i tynne strimler. Dryss over
rikelig med frisk koriander og ristede sesamfrø. Bland sammen
med dressingen og nudler. Stell til side.
5. Skjær svinefileten i skiver (des tynnere des raskere går det å steke).
Krydres godt med salt og pepper, vendes i brødrasp. Press hvitløk.
6. Stek svinefileten i varm panne med smør og hvitløk. Kjøttet skal
bli sprøtt og gyllent på begge sider.
Anrett svinet skåret i skiver, legg på rikelig med nudelsalat.

Terningkast: 5
Minus for at det så så vanskelig ut å lage, men pluss for at det allikevel var forholdsvis enkelt. Minus for at det var litt vanskelig å steke svinet uten at det festet seg i pannen. Pluss for god smak og mer enn nok til to dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar