søndag 10. oktober 2010

Mias raske kyllingwok med spennende alger

Dette trenger du:
1 pakke nudler
kyllingfilet i strimler
1 pose wokgrønnsaker
1 pose Renees alger

Saus:
1 dl eplejuice
1 ss honning
1 ss hvitvinseddik
1 båt finhakket hvitløk
1 ts potetmel
¼ ts chilipasta (sambal oelek)
Evt. ½-1 finhakket chili
¼ ts salt
raspet skall av ½ stk lime

Slik gjør du:
1. Lag sausen. Bland juice, honning, eddik, hvitløk og potetmel
i en gryte og kok opp under omrøring. Smak sausen til med
chilipasta, salt og finrevet limeskall.
2. Kok nudlene etter anvisning på pakken, disse koker raskt. Hell
av vannet og sett til side.
3. Legg alger i vann etter anvisning på pakken.
4. Stek kjøttet raskt i en wokpanne og ta det opp. Tilsett
deretter grønnsakene og algene. Stek raskt på sterk varme
og rør hele tiden. Slå over den ferdige sausen og tilsett nudler.
Bland alt godt sammen og la koke i ca 5 minutter.
Server straks med brød

terningkast: må nok en gang ta frem de øverste tallene for dette  var skikkelig godt. jeg lagde dobbel dose av sausen og det kunne godt ha vært enda mer. derfor blir det 5. Mer enn nok mat til lunsj neste dag.

Om alger:
Alger er rike på sporingsstoffer og mineraler. De inneholder
høye nivåer av jod og selen og de fleste vitaminene, derav mest
B-vitamin. Tørkede alger inneholder dessuten opp til 14 ganger
mer kalsium enn melk og de er også en bra proteinkilde. Alger har
mange fordeler: de underbygger legingen av mage- og tarmbesvær,
urinveisproblem og besvær med slimhinnene. De stimulerer stoffskiftet
og kan på denne måten være til hjelp med vektproblem,
både ved over- og undervekt samt at den kan høyne forbrennningen.
De virker til og med blodfettsenkende og styrker immunforsvaret.
Nordens egen alge er neslen som man kan plukke og tørke.
Anvender man nesle får man en dose av alle vitaminer og en hel
haug med mineraler.
(klippet fra menyen til middagshjelpen)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar