Dette trenger du:
4 stk svinekoteletter
ca 5 ss fersk salvie
eller ca 2 ss tørket
2 krm grovmalt pepper
1 ts salt
1 buljongterning
1 ss olivenolje
1 ss smør
2 dl fløte
3 dl melk
0.5 dl reven parmesan
evt. litt soya maizenamel eller hvetemel
Smørslynget spinat:
1 pose spinat
stor klatt smør
Pressede poteter:
8 poteter
ca 50 g smør
1 ts salt
1 krm pepper
Slik går du frem:
1. Skrell og kok potetene i vann uten salt til de er møre. Hell av vannet
og sett kjelen tilbake på platen slik at potetene får dampet av seg
litt væske. Ha i smør og mos potetene med en potetmoser og smak
til med salt og pepper.
2. Tørk av svinekotelettene og krydre dem med salvie, pepper og salt.
3. Brun kotelettene i olivenolje og smør ca 1-2 min på hver side. Hell
over ca 2 dl av fløten, legg på lokk og la det småkoke ca 3-5 min.
Tilsett buljongterningen, spe 2ss maizena med 2 dl melk og hell over,
visp godt, spe med litt melk og tilsett evt. litt soya (0.5-1 ss )for å
få en mørkere farge.
4. Kontroller at kotelettene er ferdige lengst inne ved benet. Riv
parmesan og strø over, server med spinat og pressede poteter.
Terningkast: 5 dette var veldig godt, men smaken ble noe spesiell for Oscar. Vi byttet ut potetene med cous cous
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar