tirsdag 15. februar 2011

Spinatsuppe med kokt egg og røkelaks


Ingredienser:
løk
2 fedd
hvitløk
½
kg fersk, vasket spinat
6 dl
H melk
½
ts revet muscatnøtt
100 gr
røkt laks – skåret i tynne strimler
4 stk
bløte til denne suppen)
kokte egg – (personlig liker jeg de litt
smør
hvetemel
kyllingbuljong
salt og pepper

Slik gjør du:
Kok eggene – slik du ønsker. 10 minutter er hardkokt, 6-7 minutter er bløtkokt. Kjøl ned og skrell.
Mens eggene koker lager du suppen;
Fres løk og hvitløk i smøret (2 ss), ha i spinaten. Når spinaten faller sammen, løfter du den ut.
I kjelen drysser du nå melet (1 ss), spe med kyllingkraft (4 dl) og melk litt etter litt så det ikke danner seg klumper.
Kok opp og la småkoke 10 minutter.
Spinaten kjøres til en fin pure med en stavmixer eller i en blender sammen med litt av suppen og haes tilbake i kjelen.
Kok opp og smak til.
Legg egg og røkelaks i suppebollene og øs over suppe ved bordet.
Kan også smake godt med en liten spiseskje rømme ved servering. (Bruk av rømmen til remuladen)
Server med godt brød.

Terningkast: 5 - svært godt og mettende. Spesielt friskt med bløtkokt egg og røkelaks i suppen. Ble også godkjent av familiens yngste.

1 stk

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar