søndag 17. oktober 2010

Høstlig lammegryte med rotgrønnsaker og fargerik råkost:

Dette trenger du:
1 pakke fullkornspasta
700 g lammedeig
2 løk
2 hvitløksfedd
2 pastinakker
3 gulrøtter
3 bokser hakket tomat
8 ss tomatpuré
olje
1 ss sukker,
salt, pepper

Råkostsalat:
3 gulrøtter
1 fersk rødbete
1-2 epler
1 dæsj sitronsaft
Rosin / gojibær
Evt valnøtter, hakket
Mandel eller sesamfrø


Slik gjør du:
1. Kok pastaen etter anvisning på pakken.
2. Finhakk løk og kutt rotgrønnsaker i småbiter. Finhakk hvitløk.
3. Brun kjøttdeigen i en romslig, høy stekepanne. Når farsen har
fått farge, tilsettes hakket løk, hvitløk og rotgrønnsaker. Stek
ca 5 minutter til.
4. Tilsett så tomat og tomatpurè. Legg på et lokk og la det hele
småkoke på svak varme i 20-40 min (alt etter hvor god tid
dere har).
5. Smak til med salt og pepper.
Server med pasta og råkost.
Råkostsalat:
1. Skrell og riv gulrot og rødbete grovt.
2. Kutt eple i terninger eller riv det grovt etter hva du liker.
3. Press i litt sitron, det frisker opp smaken samt gjør at eplet
ikke blir brunt.
4. Ha i noen rosiner eller gojjibær.
5. Dryss evt nøtter eller frø over – Voila!

Terningkast: 6
Rikelig med mat for alle i 2 dager. Elsket av store og små. Veldig enkelt å lage.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar