Dette trenger du:
kyllingfilét
skall fra ½ sitron
3 krm knust pepper
4 stk tynne sitronskiver
saften fra en ½ sitron
2-3 ss flytende honning
½ dl vann
1 hønsebuljongterning
ca 0,5 ss tørket timian
el. 1 ss finhakket frisk timian
smak til med salt
4 tomater
trippelsalat
1 avokado
Bakt gresskar med
urteolje:
Ca 0.5 kg gresskar
1 ss olivenolje
salt
pepper
olivenolje
1 ss valgfrie tørkede urter
f.eks timian/dill
Slik går du frem:
1. Sett ovnen på 250 grader.
2. Kok risen etter anvisning på pakken.
Bakt gresskar:
1. Skyll og tørk gresskaret. Del, ta vekk steiner og skjær gresskaret i
båter. Pensle disse med olivenolje og dryss over urtene.
2. Båtene legges på ett stekebrett kledd med bakepapir. Inn i ovnen
i ca 25 minutter.
Kylling:
1. Skjær kyllingfilétene grovt, legg disse i en bolle sammen med
revet sitronskall pepper olje og salt. Bland sammen godt.
2. Stek kyllingrøren i stekepanne ved høy varme i ca 2 minutter.
3. Senk varmen, tilsett saften fra sitron, honning, sitronskiver og
vann. Rør godt.
4. Tilsett buljong og la alt trekke i ca 10 minutter. Smak til med salt.
Salat:
1. Hakk salat og tomatene grovt, legg i en bolle.
2. Del avokadoene og fjern stenen (stenen kan legges i salaten for
å beholde den grønne fargen på avokadoene) grav ut kjøttet på
avokadoene og legg i salaten. Hell litt olivenolje over.
Dryss litt timian over kyllingen.
Server kyllingen med ris, bakte gresskar og salat.
Terningkast: 6
Perfekt balanse mellom surt og søtt. Veldig godt. Passer ypperlig som lørdagsmiddag.
eeeeeeeeeeeeeeeeelsker matbloggingen din!
SvarSlett(jeg har kanskje sagt det før?)
;)
Det er bra, for jeg har tenkt å fortsette med det :)
SvarSlett