søndag 17. oktober 2010

Laks med bønnesalat, saus og poteter:

Dette trenger du:
poteter
ca 500 g laks
1 pakke haricots verts
½-1 gul løk
1 knippe dill
½ ts revet sitronskall
2-3 ss olivenolje

Saus:
1 dl rømme
½ ts sennep
1 ss majones

Slik går du frem:
Sett ovnen på 225 g. Kok potetene.
1. Salte og pepre laksefilétene og putt i ovnen i ca 20 minutter
med skinnsiden ned.
2. Kok bønnene i lettsaltet vann i ca 5 min. Legg bønnene i en bolle.
3. Skrell og hakk løk, dill, bland dette med bønnene, tilsett olivenolje,
rør godt.
4. Rasp litt sitronskall.
5. Tillsett revet sitronskall i bønnene (og evt. ristede pinjekjerner).
Bland godt og smak til med salt og pepper.
6. Saus: Bland rømme, sennep og majones godt.
Server laksen sammen med poteter og bønnesalaten.

Terningkast: nok en 6-er. Enstemmig fra alle her hjemme. Bønnesalaten var overraskende frisk og god uten påtrengende løksmak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar