tirsdag 9. november 2010

Kyllingwok med fetaost og bokhvete

 
Dette trenger du:
1 dl hel bokhvete
1 ss eddik
½ hønsebuljongterning
3 dl vann
500 g kyllingfilé
krydder etter smak med f.eks salt, pepper, curry og paprikapulver
1 paprika
1 løk
½ squash
ca 50-70 g fetaost

Slik går du frem:
1. Skyll bokhveten først i varmt og så i kaldt vann. Bland eddik og
buljong i 3 dl vann. Kok opp og tilsett den hele bokhveten. Kok i
ca 10 minutter, rør rundt og sett gryten til side fra platen.
2. Skjær kyllingfilétene i strimler. Hakk løken, strimle paprika og
squash. Varm matfett i en stor stekepanne og brun kyllingbitene
på høy varme. Krydre etter smak, f.eks med salt, pepper, paprikapulver,
curry og eventuelt gurkemeie.
3. Skru ned varmen til middels og tilsett løk, squash og paprika i
pannen og la det frese til de er myke. Tilsett den ferdigkokte
bokhveten i pannen og rør om. Skru av varmen og tillsett fetaosten.
4. Server med en gang før osten smelter for mye.

Terningkast: 6 nok en gang. dette var skikkelig godt. Jeg valgte å krydre med sterk indisk karry og smakene passet veldig godt sammen. Veldig mettende var det også.

Bokhvete er egentlig en urte, men siden de verdifulle egenskapene
og sammensetningen bokhveten har gjør at det ligner
kornslagene, så regnes det til denne kategorien. Bokhvete er lett
fordøyelig og rikt på mineraler. Det er naturlig fritt for gluten og
blir vanligere og vanligere i takt med at antallet glutenintolerante
øker. Bokhvete er kjent for å motvirke høyt kolesterol.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar