tirsdag 9. november 2010

Krydret tomatsuppe med mascarpone

Dette trenger du:
1 løk
3 hvitløksbåter
1,5 msk smør
1/2 chili for mer “sting”, tilsett hele chilien)
3/4 tsk koriander, malt
3/4 tsk kummin, malt
1/2 tsk gurkemeie
1 ss strøsukker
2 bokser hakkede tomater á 400g
2,5 dl vann + 1 terning grønnsaksbuljong
salt og pepper
1 boks mascarpone

Slik går du frem:
1. Skrell og hakk løken. Skrell og finhakk hvitløk og chili.
2. Fres løk og hvitløk i smør i en kasserolle. Tilsett krydrene og sukkeret
og rør om.
3. Hell i hakkede tomater, vann og buljongterning og la suppen koke
opp. Småkok ca 15 minuter og tilsett 1 boks mascarponeost.
4. Rør godt i suppen og smak til med salt og pepper.

Server suppen med ferskt brød.

Terningkast: 12! Denne suppa var noe av det beste vi har smakt!

2 kommentarer:

  1. Hei Tonje, Hver bursdag som barn ønsket jeg meg tomatsuppe til middag, det beste jeg visste. Etter å ha fått litt kjennskap til fransk mat og deres kryddervaner, skjønner jeg at dette kan bli den foretrukne tomatsuppeoppskriften. Skal jammen prøve den, selv om det er leeeeeenge til bursdagen.
    Choco laget alle tiders disk f ø r løpet på lørdag, og gikk deretter feilfritt! Han kan erte på seg en stein!
    Ha det godt! Vi sees vel om ikke alt for lenge?
    Hilsen Ragnhild og Choco

    SvarSlett
  2. Ah! Endeli litt matblogging igjen! :D

    SvarSlett