tirsdag 15. februar 2011

Tagliatelle med svinekjøttboller


Ingredienser:
500 gr
tagliatelle
4 stilker
staver
stangselleri – skåret i 4 x 1 cm lange
150 gr
sugar snaps (1 pk)- delt på langs
600 gr
kjøttdeig av svin
½
ts malt muskatnøtt
1 fedd
hakket hvitløk
2 ss
hakket bladpersille
3 ss
hakket estragon
2 ts
litt presset sitronsaft
revet sitronskall
1 stk
egg
salt
grovkvernet sort pepper
olje til steking
extra vergine olivenolje

Slik gjør du:
Sett over pasta- og grønnsaksvann – husk at du trenger rikelig med vann for å koke pastaen skikkelig.
Bland inn salt og tørre krydder i kjøttdeigen. Ha så i urter, hvitløk, sitronskall og egg, bland dette sammen
til en jevn deig.
Med en spiseskje former du små boller i håndflaten, stek underveis i en stekepanne på middels
temperatur. Vend godt om underveis i stekingen så de får en jevn, gyllen farge.
Pastaen kokes etter anvisning på pakken. Sugar snaps og stangselleri kokes i to minutter i lettsaltet vann.
Sil av pasta og grønnsaker, bland med kjøttbollene, hell over litt extra vergine olivenolje og litt presset
sitronsaft.
Server gjerne med brød og litt revet parmesan eller annen revet ost om du har liggende.

Terningkast: 6 dette var friskt og godt og ble elsket av hele familien. Veldig enkelt å lage og kommer til å lages igjen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar