tirsdag 15. februar 2011

Kyllingbryst med lun rissalat

Ingredienser:
600 gr
kyllingbryst
4 dl
basmatiris
1 stilk
en fyrstikk)
stangselleri - skåret i tynne strimler (som
½ stk
en fyrstikk)
rød paprika - skåret i tynne strimler (som
3 stk
vårløk i tynne skiver
50 gr
peanøtter – grovhakket
2 stk
lime - saften av disse (til dressingen)
½-1 stk
stener og innmat for mildere styrke)
chili – finhakket (til dressingen, fjern
1 fedd
hvitløk – finhakket (til dressingen)
2 ss
grovhakket koriander (til dressingen)
revet ingefær (til dressingen)
nøytral olje (raps/solsikke/soya etc)
salt og pepper
honning eller sukker(avhengig av hvor søtt
du liker det)
soyasaus
salt og pepper

Slik gjør du:
Sett ovnen på 180 grader og sett over risen (se anvisning nederst i oppskriften).
Krydre kyllingbrystet med salt og pepper. Varm opp en stekepanne til m+ temeratur, ha i olje (2 ss) og
legg brystet med skinnsiden ned. La skinnet bli gyllent i panna før du snur brystene.
Sett stekepanne rett i ovnen og stek til kyllingen er ferdig – alt mellom 15–25 minutter avhengig av
størrelse på brystene. Bruk gjerne termometer, ta de ut på 66 grader, da stiger de til omtrent 70 som er
fint for kyllingbryst.
Mens kylling er i ovnen og risen koker kutter du opp grønnsakene (stangselleri, paprika, vårløk) og lager
dressing til ris salaten.
Dressingen er enkel å lage. Den innholder: saften av en lime, 1-2 ss honning eller sukker, 2 ss soyasaus,
chilli, hvitløk, ingefær og koriander. Har du en tykk honning kan det lønne seg å smelte den litt før du
blander inn limejuicen, og så rører du inn de andre ingrediensene.
Når risen er kokt og har dampet seg tørr, blander du i en større bolle inn grønnsaker, peanøtter og
dressingen rett før servering.
Kyllingbrystene deles opp i delikate skiver og legges på et eget fat eller serveres rett fra stekepanna. Har
det dannet seg litt stekesjy i panna kan denne med fordel helles over risen.
Server med ekstra soyasaus og evt andre asiatiske sauser du liker på bordet. En liten grønn salat (restene
fra Fiskekakemiddagen) er heller ikke å forakte.
Hvordan du koker risen (4 dl basmatiris, 5 dl vann, litt salt): Skyll risen godt i kaldt vann. Sil av, ha ris,
nytt vann og salt i kjele. Kok opp under lokk, rør rundt når det koker og skru ned platen til det minste. La
risen småkoke/trekke under lokk i 12 minutter. Ta tiden. Når den er kokt, la den stå å dampe 5 minutter
før du raskt løfter på risen med en tresleiv.

Terningkast: her ble det full jackpot. Dette er det beste vi har spist noensinne og sååå enkelt å lage. Oscar fikk ketschup istedenfor dressing. Retten var like god oppvarmet i stekeovn neste dag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar