onsdag 8. desember 2010

Lammekjøttboller med couscoussalat og tzatsiki


Dette trenger du:
900 g kjøttdeig av lam
3 ss urter (timian og rosmarin, ta det dere har hjemme)
2-3 ts salt
couscous
1 pose ruccola
1 boks grillet paprika
1 matyoghurt
1 slangeagurk
2-3 fedd hvitløk
1-2 ss olivenolje
1 ts eddik
1 ts salt
pepper, sukker etter smak
(evt. frisk hakket mynte hvis dere har det hjemme).

Tilberedning:
Kok couscous etter anvisning på pakken.
1. Tzatziki: Riv agurken grovt på et råkostjern. Legg i et dørslag,
dryss over salt og la agurken renne av seg. Finhakk hvitløk og
bland inn i yoghurten sammen med revet slangeagurk,
olivenolje og eddik. Smak til med salt, lite grann sukker og evt.
finhakket mynte. Sett i kjøleskap.
2. Bland kjøttdeig, urter og salt i en bolle. Form deigen til
boller og bryn dem i en stekepanne med litt smør. Etterstek
bollene under lokk på svak varme i ca 5 minutter. Pepre.
2. Blande couscous og ruccola i en bolle. Del opp den
grillede paprikaen i biter og legg det i bollen sammen med
det andre. Krydre med salt.
3. Server salaten med lammebiffene og tzatsiki.

Terningkast: 6 Alle elsket denne retten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar